Asztalközösség: sütőtök-steak

Sütőtök, sajt, dió, rozmarin – csupa remek alapanyag! Meleg előételnek vagy laza vacsorának szemet gyönyörködtető fogás akár a karácsonyi asztalon, akár az azt követő böjti időszakban.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db hosszú nyakú kanadai sütőtök
  • camambert sajt
  • dió
  • friss rozmaring
  • olíva-, tökmag- vagy dióolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított sütőtökből 2,5-3 centiméter széles karikákat/ szeleteket vágunk, amelyeket a tepsiben tizenöt percig elősü- tünk. A camambert sajtot szintén hosszanti karikákra vágjuk. (Amikor mélyhűtőben előhűtöm körülbelül harminc percre, ak- kor négy, egyébként csak három szelet jön ki egy 200 grammos sajtból.) A sütőtökszeletekre rátesszük a sajtot, a diót, a rozmaringot, és meglocsoljuk egy kicsit a választott olajjal. 200 fokos sütőben további tizenöt-húsz perc alatt készre sütjük. Amikor a tök már puha, és a sajt is ráolvadt, a dió megpirult, akkor készen van. Melegen, pirítóssal tálaljuk.

Sütőtök-steak Fotó: Borbás Réka