Asztalközösség
-
Asztalközösség: Szingli csirke
Időről időre előáll az a helyzet, amikor a hűtőben felgyűlnek a maradék zöldségek. Két cékla innen, pár répa onnan, van itthon krumpli, de önmagában már nem elég köretnek. Ilyenkor szoktam ezt a receptet előkapni. Nevét ugyan egy karácsonyi viccből kapta, de egyedülállóan egyszerű elkészíteni, ezért nálunk így került be a családi recepttárba.
-
Biscoff tiramisu – a klasszikus új arca
Kedvenc olasz desszertünket most egy kicsit újragondoltuk: így született meg a Biscoff tiramisu. Fűszeres, vajas keksz, lágy krém és egy leheletnyi eszpresszó rétegekbe rendezve, hogy minden falatnál újra és újra elmerülhessünk az ízekben. A legjobb, hogy meglepően egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
-
Házi ketchup
A töltött paprika múlt heti lapszámunkban megjelent receptjének leírása közben említettem, hogy házi készítésű ketchupommal szoktam feldobni ezt a jól ismert magyar ételt. Álljon itt most akkor ennek a receptje, hiszen annyi minden máshoz is fel lehet használni!
-
Nyári töltött paprika
Honnan tudjuk biztosan, hogy beköszöntött a nyár? A magyar konyhákban a töltött káposztát felváltja a töltött paprika – viccelődött egy szabolcsi barátom, amikor megtudta: legnagyobb kedvencem a hagyományos töltött paprika. Szerintem mindenki el tudja készíteni, azért hoztam mégis, mert házi paradicsomszósszal meg szoktam „bolondítani” (ennek receptjét későbbi számunkban közöljük).
-
Málnafagylalt
Az igazán jó málnafagylalt élénk, édes és friss – akárcsak az érett gyümölcs. A cél a természetes íz visszaadása mindenféle mesterséges hatás nélkül. Ez a recept pontosan ezt kínálja: krémes állagot, selymes olvadást, és minden falatban ott rejlik a nyár zamata. Egy kevés görög joghurt enyhe savanykásságot és telt karaktert ad anélkül, hogy elnyomná a lényeget – a málnát.