Asztalközösség
-
Asztalközösség: mézzel pirított kelbimbó
Tovább olvasom »Ez a mézzel karamellizált kelbimbó puha aszalt áfonyával és sütőtökkel igazán téli hangulatú, fűszeres köret. Természetes édessége és harmonikus ízei miatt hétköznapokra és ünnepi vacsorákra egyaránt kiváló.
-
Asztalközösség: mézeskalács
Tovább olvasom »A legtöbben nemcsak enni, de sütni, díszíteni, dekorációként használni is szeretjük a mézeskalácsot. Minden évben alig várom a novembert mint a szezon kezdetét... Szeretem, hogy amikor sül, az egész lakásban – ahogy a kis Vuk mondta – szép illatokat érzek.
-
Asztalközösség: tepertős-szilvás háromszög
Tovább olvasom »A novemberi hideg délutánokon jól jön a forró tea mellé egy kis különleges finomság. Az igazi, üstben főzött kemény szilvalekvár és a ropogós friss tepertő találkozása éppen ilyen.
-
Asztalközösség – Őszi vadas
Tovább olvasom »Bár sokan azt gondolják, bonyolult étel, de cseppet sem az. Legutóbb épp ámulatba ejtett egy sült muskotályos sütőtök, és mivel elképesztően édes volt, arra gondoltam, kipróbálom a vadasban: karamellizált cukor és sűrítés helyett inkább sült sütőtököt teszek bele. Az eredmény nagy sikert aratott, ezért közreadom.
-
Asztalközösség: zöldségkrém
Tovább olvasom »Tele vannak a piacok a frissen szedett kápia és pritaminpaprikákkal, lédús, édes, hatalmas paradicsomokkal és az általam nagyon kedvelt fehér hagymával. Ezeket a friss finomságokat összesütve könnyed zöldségkrémet ajánlok szeptember végére.
-
Asztalközösség: áfonyás torta
Tovább olvasom »A 2024-es ország tortája ihlette ezt a receptet egy születésnapra. Vizes piskóta az alapja három lapban, a krém áfonyalekvártól lett rózsaszín. A margarétát formázó áfonyás torta édes, mégis fanyar ízvilága, kinézete az ünnepi asztal éke lehet.
-
Asztalközösség: kukoricás rizottó
Tovább olvasom »Egy falat puhaság és roppanás: ilyen a kukoricás rizottó. Főzhetünk hozzá saját kukoricás alapot, de csirkealaplével is remek. A végén beleforgatott tejszínhab teszi légiesen könnyűvé – csak tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizze könnyedségét.
-
Asztalközösség: Biscoff tiramisu
Tovább olvasom »Kedvenc olasz desszertünket most egy kicsit újragondoltuk: így született meg a Biscoff tiramisu. Fűszeres, vajas keksz, lágy krém és egy leheletnyi eszpresszó rétegekbe rendezve, hogy minden falatnál újra és újra elmerülhessünk az ízekben. A legjobb, hogy meglepően egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
-
Asztalközösség: málnafagylalt
Tovább olvasom »Az igazán jó málnafagylalt élénk, édes és friss – akárcsak az érett gyümölcs. A cél a természetes íz visszaadása mindenféle mesterséges hatás nélkül. Ez a recept pontosan ezt kínálja: krémes állagot, selymes olvadást, és minden falatban ott rejlik a nyár zamata. Egy kevés görög joghurt enyhe savanykásságot és telt karaktert ad anélkül, hogy elnyomná a lényeget – a málnát.