Asztalközösség
-
Asztalközösség: zöldségkrém
Tovább olvasom »Tele vannak a piacok a frissen szedett kápia és pritaminpaprikákkal, lédús, édes, hatalmas paradicsomokkal és az általam nagyon kedvelt fehér hagymával. Ezeket a friss finomságokat összesütve könnyed zöldségkrémet ajánlok szeptember végére.
-
Asztalközösség: áfonyás torta
Tovább olvasom »A 2024-es ország tortája ihlette ezt a receptet egy születésnapra. Vizes piskóta az alapja három lapban, a krém áfonyalekvártól lett rózsaszín. A margarétát formázó áfonyás torta édes, mégis fanyar ízvilága, kinézete az ünnepi asztal éke lehet.
-
Asztalközösség: kukoricás rizottó
Tovább olvasom »Egy falat puhaság és roppanás: ilyen a kukoricás rizottó. Főzhetünk hozzá saját kukoricás alapot, de csirkealaplével is remek. A végén beleforgatott tejszínhab teszi légiesen könnyűvé – csak tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizze könnyedségét.
-
Asztalközösség: Biscoff tiramisu
Tovább olvasom »Kedvenc olasz desszertünket most egy kicsit újragondoltuk: így született meg a Biscoff tiramisu. Fűszeres, vajas keksz, lágy krém és egy leheletnyi eszpresszó rétegekbe rendezve, hogy minden falatnál újra és újra elmerülhessünk az ízekben. A legjobb, hogy meglepően egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
-
Asztalközösség: málnafagylalt
Tovább olvasom »Az igazán jó málnafagylalt élénk, édes és friss – akárcsak az érett gyümölcs. A cél a természetes íz visszaadása mindenféle mesterséges hatás nélkül. Ez a recept pontosan ezt kínálja: krémes állagot, selymes olvadást, és minden falatban ott rejlik a nyár zamata. Egy kevés görög joghurt enyhe savanykásságot és telt karaktert ad anélkül, hogy elnyomná a lényeget – a málnát.