Asztalközösség: mézzel pirított kelbimbó
HOZZÁVALÓK:
- 450 g sütőtök meghámozva, felkockázva
- 450 g kelbimbó megtisztítva, félbevágva
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál olaj
- 4 evőkanál méz elosztva
- só ízlés szerint
- 100 g aszalt áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
220 fokra előmelegítjük a sütőt. Kibélelünk egy nagy tepsit alufóliával, enyhén kiolajozzuk. A felkockázott sütőtököt egy nagy tálban megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a kelbimbót, majd az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal és egy evőkanál mézzel. Ízlés szerint sózzuk, majd alaposan összeforgatjuk. A zöldségeket egyenletesen szétterítjük a tepsin. A darabok méretétől függően 20-30 percig sütjük, amíg szépen megpuhulnak. Az utolsó öt percre rászórjuk az aszalt áfonyát. A sült kelbimbót, sütőtököt és áfonyát visszatesszük a nagy tálba, hozzáadjuk a maradék mézet, és óvatosan összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk. Nagyon szeretjük sült pulykával, sertéssülttel, de a grillezett csirke is remekül illik hozzá. Köretként jól illenek mellé a friss saláták, a tejszínes spenót és a burgonyagratin is.