Biscoff tiramisu – a klasszikus új arca

Kedvenc olasz desszertünket most egy kicsit újragondoltuk: így született meg a Biscoff tiramisu. Fűszeres, vajas keksz, lágy krém és egy leheletnyi eszpresszó rétegekbe rendezve, hogy minden falatnál újra és újra elmerülhessünk az ízekben. A legjobb, hogy meglepően egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.

HOZZÁVALÓK:

  • 480 ml habtejszín
  • 150 g cukor
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 60 ml Biscoff kekszvaj
  • 225 g mascarpone sajt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 240 ml frissen főzött, erős kávé

vagy eszpresszó, lehűtve

  • 2 csomag Biscoff keksz
  • kakaópor a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS:

Főzünk egy adag eszpresszót vagy erős kávét, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a habtejszínt, a cukrot, a fahéjat, a Biscoff kekszvajat, a mascarponét és a vaníliakivonatot, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk. Majd a kihűlt kávéba egyszerre két kekszet mártunk, és szorosan egymás mellé fektetjük őket egy körülbelül 23×23 cm-es tál aljára.

A kekszekre kenünk egy réteg krémet, majd ismételjük a folyamatot. A tetejére krémréteg kerüljön, ezt bőségesen meghintjük kakaóporral. Fóliával letakarjuk a tálat, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed, így könnyen szeletelhető.

Kockákra vágva, hidegen kínáljuk.