Biscoff tiramisu – a klasszikus új arca
Kedvenc olasz desszertünket most egy kicsit újragondoltuk: így született meg a Biscoff tiramisu. Fűszeres, vajas keksz, lágy krém és egy leheletnyi eszpresszó rétegekbe rendezve, hogy minden falatnál újra és újra elmerülhessünk az ízekben. A legjobb, hogy meglepően egyszerű elkészíteni, és a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
HOZZÁVALÓK:
- 480 ml habtejszín
- 150 g cukor
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 60 ml Biscoff kekszvaj
- 225 g mascarpone sajt
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 240 ml frissen főzött, erős kávé
vagy eszpresszó, lehűtve
- 2 csomag Biscoff keksz
- kakaópor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS:
Főzünk egy adag eszpresszót vagy erős kávét, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a habtejszínt, a cukrot, a fahéjat, a Biscoff kekszvajat, a mascarponét és a vaníliakivonatot, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk. Majd a kihűlt kávéba egyszerre két kekszet mártunk, és szorosan egymás mellé fektetjük őket egy körülbelül 23×23 cm-es tál aljára.
A kekszekre kenünk egy réteg krémet, majd ismételjük a folyamatot. A tetejére krémréteg kerüljön, ezt bőségesen meghintjük kakaóporral. Fóliával letakarjuk a tálat, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed, így könnyen szeletelhető.
Kockákra vágva, hidegen kínáljuk.